fbpx

ETL

Global Layers

In het kort

ETL
Als oudste raceschool van Nederland, organiseert RSZ ook trainingen en cursussen voor coureurs die al enige jaren in bezit zijn van hun licentie. Immers, iedere coureur kan zijn vaardigheden naar een (nog) hoger niveau tillen. ETL (Exclusief Trainingsprogramma Licentiehouders) is daar bij uitstek geschikt voor.

Trainingsprogramma
Deelnemers aan het ETL zullen deels individueel trainen en deels samen met andere rijders trainingen uitvoeren. Het programma verschilt per event en de oefenstof is gevarieerd. Zo biedt het programma ruimte voor warming-up van rijder en materiaal, individueel verbeteren van de bochtentechniek, remtechniek, de stuurvaardigheden en de zithouding. Ook de techniek van het inhalen en met meerdere rijders gelijktijdig een bocht benaderen, staat op het trainingsprogramma. Ook de techniek van het starten (zowel staand als rollend) komt meermaals aan bod. Daarnaast kunnen rijders kennis maken met vernieuwde bochten (Zandvoort) en kennismaken met verbeterde baansignalering (LED panelen, TT Circuit Assen) waarop ook een ‘Code 60’ gesimuleerd zal worden. In het programma is er ook ruimte voor individuele verbeteringen zoals het optimaliseren van afstellingen in vergelijking tot gereden rondetijden.

Inschrijven
Het ETL valt onder auspicien van de Motorsport Organisatie Nederland (MON) en is derhalve toegankelijk voor houders van een MON jaarlicentie 2020 of een MON daglicentie 2020.

Geldende Reglementen & Protocollen
Ten tijde van het Covid-19 virus dienen circuits, organisatoren en deelnemers zich te houden aan de dan geldende reglementen en RIVM protocollen. Het ETL kent ook een eigen reglement 2020 en eigen tijdschema’s. Deelnemers kunnen deze hieronder downloaden.

Facts

• Trainingsprogramma voor licentiehouders
• Voor rijders met veel veel tot weinig ervaring
• Indeling op niveau/ snelheid en motortype
• ETL Light – ETL 600 – ETL 1000
• I.v.m. Covid-19 geen theorieles of rijdersbriefing!
• ETL
• wisselend 4 of 5 sessies 15-20-25 min. per event