Info Vrij Rijden

Info Vrij Rijden
Pits_smal

Vrij Rijden Trackdays

Wat is Vrij Rijden?

Met je eigen motor het beroemde TT Circuit op… Of Knee Down door de beroemde Tarzanbocht… Wie wil dat nou niet?! RSZ Motorsport is met Vrij Rijden niet alleen de goedkoopste aanbieder van Track Days, maar ook de efficiëntste! Want je betaalt alleen voor de sessies die je daadwerkelijk wil gaan rijden! Een losse sessie (20 min.) kost slechts € 30,- terwijl je voor 5 sessies van 20 minuten niet meer dan € 150,- betaalt! Al zin om in te schrijven? Lees eerst onderstaande voorwaarden:

Vrij Rijden 8

Ervaring verplicht

De deelnemers aan het Vrij Rijden zijn uitsluitend ervaren rijders met kennis van de ideale lijn techniek en beschikken over ruime ervaring met veilig inhalen en / of ingehaald worden. Snelle en minder snelle rijders rijden gelijktijdig in de baan. Tijdens x van de x evenementen in 2017 is er wel een opsplitsing met de groepen MEDIUM (tot 2.02 min. met langzame Ruskenhoek) en FAST (sneller dan 2.02 min. met langzame Ruskenhoek)

Begin met instructie

Ben je geen ervaren of juist beginnende Track Day gebruiker, dan kan je deelnemen aan Vrij Rijden met instructie. Je volgt dan een zeer uitgebalanceerd dagprogramma waar 5 praktijksessies en meerdere theorielessen elkaar in relaxt  tempo afwisselen. Indeling is er op snelheid en zeer ervaren instructeurs zorgen voor jouw persoonlijke begeleiding. Leer de basis van kijk-, stuur- en remtechniek, het veilig inhalen en natuurlijk het systeem van de ideale lijnen! Inschrijven kan via de website van onze partner 2 The Experience

Voorwaarden

De deelnemer is 18 jaar of ouder, minderjarigen dienen over een geldige racelicentie te beschikken. Het dragen van deugdelijke en in goede staat verkerende lederen motorkleding, schoeisel en handschoenen is verplicht. Minimaal een tweedelige leren raceoveral (waarbij beide delen over de volle lengte met een rits aan elkaar verbonden zijn) is verplicht.  Het dragen van een rugbeschermer is  verplicht. De motor moet voorzien zijn van een zo stil mogelijke (standaard) uitlaat en mag in geen geval de (voor het  circuit geldende) geluidsnorm overschrijden. Vooraf zal de motor eerst  technisch worden gekeurd. Een kentekenbewijs en/of eigendomsbewijs moet op verzoek kunnen worden getoond.

Circuitsport is gevaarlijk

LET OP: rijden op een afgesloten circuit of racebaan is gevaarlijk! Bij een valpartij (ongeacht de oorzaak) is er een verhoogd risico op letselschade! Bij de inschrijving ben je dan ook verplicht tot het ondertekenen van een exoneratieclausule waarmee je o.a. erkent dat Vrij Rijden circuitsport gevaarlijk is en dat je hieraan geheel voor eigen risico aan deelneemt.

Vrij Rijden 6

Tijdwaarneming

Iedere deelnemer aan het Vrij Rijden is verplicht tot het gebruik van een transponder. Na afloop van de sessies zijn er rondetijden beschikbaar. Het gebruik van de transponder kost € 10, per dag. Als waarborg betaal je € 100,- borg of dient het rijbewijs te worden afgegeven.

Vrij Rijden 7

Verzekering

Alle ZAC coureurs zijn persoonlijk verzekerd bij de Motorsport Organisatie Nederland (MON). Ook tijdens het Vrij Rijden van RSZ Motorsport kun jezelf verzekeren met een MON dagverzekering 2017.  Deze kun je ter plaatse afsluiten en kost € 15,- . De verzekering dekt niet de schade aan je machine, maar dekt wel de WA (wettelijke aansprakelijkheid) en PO (persoonlijk ongeval) volgens de hiervoor geldende polisvoorwaarden van Interpolis NV.

Aanmelden

Wie verzekerd wil zijn van  de beschikbare sessies, kan deze vooraf aankopen in de onze webshopLET OP: de webshop sluit 24 uur voor aanvang van het evenement! Reserveren van resterende sessies is dan alleen nog mogelijk via: 06-22791721. Vrij Rijden sessies aankopen op de dag zelf is alleen mogelijk indien deze voldoende beschikbaar zijn.

Kalender

DE TIJDSCHEMA’S van deze dagen staan voor je klaar bij Kalender 2017

RSZ Motorsport B.V.
Emmaplein 139
5211 VZ 's-Hertogenbosch

E-mail info@rszmotorsport.nl
Tel. +31 6 22791721 (Secretariaat)

Rabobank NL36 RABO 0184.576.342
BTW nr. NL 8216.55.632.B01
KvK nr. 34369746