fbpx

NORTH-WEST ENDURANCE CUP

NORTH-WEST ENDURANCE CUP

Naast de bekende Zomer Avond Competitie sprint races organiseert RSZ Motorsport in 2020 een nieuwe raceserie: N-WEC. N-WEC staat voor North-West Endurance Cup en zal zich richten op een serie van Endurance motorraces.

Met een oorsprong op het Circuit Zandvoort en succesnummer de “4 Uren van Assen” weet RSZ Motorsport al jaren hoe populair de Endurance sport bij haar motorracers is. “Met slechts een (uitverkochte) Endurance race per jaar doen wij eigenlijk ernstig ‘tekort’ aan deze populaire teamsport” aldus organisator Frank Kerseboom. “ Juist daarom willen we in 2020 uitbreiden naar (een bescheiden aantal van) 3 Endurance races. En in 2021 zullen dat er tenminste 4 zijn met organisatie in meerdere landen. De N-WEC staat dan ook open voor teams bestaande uit minimaal 2 en maximaal 4 rijders afkomstig uit binnen- en buitenland. Indeling van de teams wordt bepaald door de gemiddelde rondetijd van de ingeschreven rijders, waarna deze gaan strijden in een van de drie klassen: N-WEC LIGHT Cup,  N-WEC SPORT Cup en N-WEC PRO Cup.

Voor 2020 staan er 3 wedstrijden op het programma:

– 18 mei 2020 “4 uren van Zandvoort”
– 09 aug 2020 “2 Uren van Dijon”
– 28 sep 2020 “4 Uren van Assen”

Op 18 mei starten we waar we ooit begonnen zijn: Circuit Zandvoort! Direct een prachtige uitdaging om de aangepaste bochten op het vernieuwde Formule 1 circuit te leren kennen. In Endurance sport komt het op teamprestatie aan, dus kun je fijn (en met weinig risico) onder de maximale grens rijden. Ook het prachtige Dijon (Frankrijk) maakt deel uit van de N-WEC serie, waar we naast de vaste ZAC racers ook teams van Dannhoff Motorsport verwachten. Traditiegetrouw sluiten we af met de 4 Uren van Assen waar jaarlijks ook diverse teams uit België aan mee doen. Zo krijgt de N-WEC niet alleen een ‘open’ status van deelnemers uit Noord-West Europa, maar voorzien wij wederom in een extra dosis circuit plezier waar de ZAC al jaren om bekend staat!