fbpx

North-West Endurance Cup

North-West Endurance Cup

In 2020 gaat RSZ Motorsport van start met een nieuwe reeks lange afstand-races: de North-West Endurance Cup. Op 18 mei starten we waar we ooit begonnen zijn: Circuit Zandvoort! Direct een prachtige gelegenheid om de aangepaste bochten van het vernieuwde Formule 1 circuit te leren kennen. Omdat het in de Endurance op teamprestatie aankomt, kan iedereen fijn (en met weinig risico) onder de maximale grens zijn /haar rondes afwerken. Ook het prachtige Dijon (Frankrijk) maakt deel uit van de N-WEC serie, waar we naast de vaste ZAC racers ook Duitse teams van Dannhoff Motorsport verwachten. Traditiegetrouw sluiten we af met de 4 Uren van Assen waar jaarlijks diverse teams uit België aan mee doen. Zo krijgt de N-WEC een ‘open’ status van deelnemers uit Noord West Europa en voorzien wij in een extra dosis circuit plezier!

Klasse-indeling

De N-WEC staat open voor teams bestaande uit minimaal 2 en maximaal 4 rijders afkomstig uit binnen- en buitenland. Indeling van de teams wordt bepaald door de gemiddelde rondetijd van de ingeschreven rijders:

• N-WEC Light | Gemiddeld snelste rondetijd van het team niet sneller dan 2:01’000 min.*
N-WEC Sport | Gemiddeld snelste rondetijd van het team sneller dan 2:01’000 min.*
N-WEC Pro | Gemiddeld snelste rondetijd van het team sneller dan 1:55’000 min.*

De klasse-indeling van een team met ZAC rijders wordt bepaald aan de hand van de bij de ZAC bekende Ranking of klasse-indeling. Niet ZAC rijders dienen bij de inschrijving het type motorfiets en zijn / haar snelste rondetijd (bij voorkeur) Assen aan de organisatie op te geven.

Facts

• 2 uurs en 4 uurs wedstrijden
• 3 aparte raceklassen, gemixt niveau
• Open voor teams uit Noord-West Europa
• Zandvoort – Assen – Dijon
• Raceplezier voor iedereen!

Inschrijven

De inschrijving staat de open voor teams bestaande uit 2, 3 of 4 rijders. Je bent reguliere ZAC rijder en in het bezit van een MON jaarlicentie 2020 of je start met een MON daglicentie 2020. Ook niet reguliere ZAC rijders kunnen met een MON daglicentie 2020 inschrijven, maar worden pas toegelaten na het overleggen van (recente) wedstrijdervaring of op vertoon van een (recente) wegracelicentie van een andere bond. Mail aan: info@rszmotorsport.nl  Het boeken van een inschrijving verloopt via de RSZ Motorsport webshop.

Kwalificatie & Race

Ieder team heeft de beschikking over één transponder. Iedere rijder van het team welke voor het betreffende evenement staat ingeschreven, dient aan een van de kwalificatie sessies en aan de race deel te nemen. De rijder binnen het team die tijdens de kwalificatie de snelste tijd rijdt, dient ook de wedstrijd te starten. Er is geen minimale of maximale stint-tijd voorgeschreven. Na afloop van de Endurance-race volgt er een prijsuitreiking. De tijdschema’s kan je hieronder downloaden.

Punten & Spelregels

Na afloop van een iedere Endurance race wordt aan ieder team punten toegekend. Deze tellen allen mee voor de North-West Endurance Cup 2020. Gedetailleerde spelregels staan beschreven in het N-WEC Sportief Reglement 2020. De motoren, helmen en kleding dienen te voldoen aan het ZAC Technisch Reglement 2020.