Info racecursus

Race cursusInfo racecursus
TOMS-1170_365

Training- & Opleiding Motor Sport

Wat is TOMS?

De Training en Opleiding Motor Sport (TOMS) is ruim 20 jaar het voorportaal voor deelname aan de nog altijd populaire Zomer Avond Competitie (ZAC) motorraces. Door het volgen van de opleiding behaalden meer dan 1500 motorcoureurs hun startbewijs om vervolgens te mogen starten in de grootste laagdrempelige motorsportklasse van Nederland!

De opleiding

De TOMS cursus  is een uitgebalanceerde eendaagse raceopleiding waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. In kleine groepjes en ingedeeld op gelijkwaardige snelheid volg je de cursus met je eigen motorfiets. Op het circuit beschik je over een vaste instructeur die persoonlijk jouw rijtechniek bij brengt en de prestaties direct na afloop evalueert. Naast een flinke portie ideale lijn techniek is er ook training in remmen, sturen, start- en inhaaltechniek. Rijtijd op de baan: circa 135 minuten!

TOMS 3

Theorieles

Met behulp van een spraakmakende presentatie wordt alle oefenstof in meerdere sessies goed onderbouwd. Zodat je goed bent voorbereid en begrijpt hoe iets wel of niet werkt. Behandeld zal worden: kijk- en stuurtechniek, zithouding / knee down, druk- en lastenwisseling, aansturen gascontrole, remtechniek in de bochten, wedstrijdprocedures, vlagsignalen en wederzijds respect / rijgedrag op de baan.

TOMS 10 (1)-1

Oefenrace / sprint

Bij een echte wegracecursus mag het niet ontbreken aan training in starten en simuleren van korte wedstrijden. Want hoe presteer jij onder druk op de startgrid? Dit is het sluitstuk van de TOMS training welke in kleine groepjes en over een beperkte afstand wordt geoefend. En tijdens de cursus is er gelegenheid om enkele ZAC wedstrijden van zeer dichtbij te volgen. Zo leer je direct de procedures en zal je inzien wat rijden bij de ZAC zo bijzonder maakt!

Voorwaarde deelname

Om veilig aan de TOMS cursus deel te nemen geven wij enkele adviezen en stellen wij een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Zo draag je bijvoorbeeld leren motorkleding en beschikt je motor over een standaard uitlaat. Check vooraf het Reglement Vrij Rijden voor de exacte voorwaarden…

TOMS certificaat

Vanzelfsprekend wordt iedere cursist persoonlijk op zijn vaardigheden beoordeeld. Het is immers van belang dat je veilig en verantwoord gaat deelnemen aan wegraces. Wie het cursusprogramma met goed gevolg afrondt, ontvangt zijn of haar TOMS certificaat. En hiermee kan direct een wegracelicentie worden aangevraagd…

Kosten & inschrijven

Maandag 16 oktober 2017 TT Circuit Assen: € 245,-

INSCHRIJVEN doe je via onze WEBSHOP

RSZ Motorsport B.V.
Emmaplein 139
5211 VZ 's-Hertogenbosch

E-mail info@rszmotorsport.nl
Tel. +31 6 22791721 (Secretariaat)

Rabobank NL36 RABO 0184.576.342
BTW nr. NL 8216.55.632.B01
KvK nr. 34369746