fbpx

Info Vrij Rijden

Vrij Rijden Trackdays

Wat is Vrij Rijden?

Met je eigen motor het beroemde TT Circuit op… Of Knee Down door de beroemde Tarzanbocht… Wie wil dat nou niet?! Ook bij RSZ Motorsport kan je deelnemen aan Vrij Rijden Track Days. Op enkele dagen zijn de sessiekaarten ‘los’ beschikbaar, maar vanaf 2018 worden deze uitsluitend per bundel van 5 sessies van 20 minuten verkocht. Lees hieronder eerst onze richtlijnen:

Ervaring verplicht

De deelnemer aan het Vrij Rijden is geen debutant maar beschikt over voldoende kennis van de ideale lijn bochtentechniek en beschikt over ruime ervaring met veilig inhalen en / of ingehaald worden. De indeling geschiedt op snelheid: groep MEDIUM (Assen tot 2.05 min.) en de groep FAST (Assen sneller dan 2.05 min.). Er zijn events in onze webshop beschikbaar waar geen indeling op snelheid van toepassing is. Wederzijds respect en circuitplezier staan hier onder toezicht van de organisatie waardoor het al vele jaren mogelijk met gelijkgestemde circuitvrienden veilig de baan op te gaan. En: wie niet over geen circuitervaring beschikt, kan een circuit training volgen o.l.v. ons instructieteam van onze partner 2The Experience

Circuitsport is gevaarlijk

LET OP: rijden op een afgesloten circuit of racebaan is gevaarlijk! Bij een valpartij (ongeacht de oorzaak) is er een verhoogd risico op letselschade! Bij de inschrijving ben je dan ook verplicht tot het ondertekenen van een exoneratieclausule waarmee je o.a. erkent dat circuitsport gevaarlijk is en dat je hieraan op eigen risico deelneemt.

Voorwaarden

De deelnemer is 18 jaar of ouder, minderjarigen dienen over een geldige racelicentie te beschikken. Het dragen van deugdelijke en in goede staat verkerende lederen motorkleding, schoeisel en handschoenen is verplicht. Minimaal een tweedelige leren raceoveral (waarbij beide delen over de volle lengte met een rits aan elkaar verbonden zijn) is verplicht.  Het dragen van een rugbeschermer is  verplicht. De motor moet voorzien zijn van een zo stil mogelijke (standaard) uitlaat en mag in geen geval de (voor het  circuit geldende) geluidsnorm overschrijden. Vooraf zal de motor eerst  technisch worden gekeurd. Een kentekenbewijs en/of eigendomsbewijs moet op verzoek kunnen worden getoond.

Tijdwaarneming

Iedere deelnemer aan het Vrij Rijden is verplicht tot het gebruik van een transponder. Na afloop van de sessies zijn er rondetijden beschikbaar. Het gebruik van de transponder kost € 10, per dag. Als waarborg betaal je € 100,- borg of dient het rijbewijs te worden afgegeven.

Inschrijven

Wie verzekerd wil zijn van  de beschikbare sessies, kan deze vooraf aankopen in de onze webshop. LET OP: de webshop sluit 24 uur voor aanvang van het evenement! Reserveren van resterende sessies is dan alleen nog mogelijk via: 06-22791721. Vrij Rijden sessies aankopen op de dag zelf is alleen mogelijk indien deze voldoende beschikbaar zijn.