fbpx

Info Vrij Rijden

Vrij Rijden Trackdays

Wat is Vrij Rijden?

Met je eigen motor het beroemde TT Circuit op… Of Knee Down door de beroemde Tarzanbocht… Wie wil dat nou niet?! Bij RSZ Motorsport kan je ook deelnemen aan Vrij Rijden Track Days. Dagelijks kun je 5 sessies van circa 20 minuten de baan op, deze verkopen we ‘los’ per sessie of in een bundels van 5. Wil je meedoen? Lees hieronder dan eerst onze richtlijnen:

Ervaring verplicht

De deelnemer aan het Vrij Rijden is geen beginner maar beschikt over voldoende kennis van de ideale lijn bochtentechniek en een ruime ervaring met veilig inhalen en / of ingehaald worden. Wie geen ervaring op een groot circuit heeft, kan eerst deelnemen aan een circuit training volgen o.l.v. ons instructieteam van onze partner 2The Experience

Er wordt gereden in 3 groepen: LIGHT (Assen: 2:30 min tot 2:05 min) – MEDIUM (Assen: 2:05 tot 1:57 min.) – FAST (1:57 min of sneller). Er zijn events waar alleen MEDIUM en FAST kunnen rijden (zie tijdschema in de webshop). Aan wederzijds respect (samen door de bocht) wordt grote waarde gehecht waardoor het al vele jaren mogelijk is met gelijkgestemde circuitvrienden veilig de baan op te gaan.

Circuitsport is gevaarlijk

LET OP: rijden op een afgesloten circuit of racebaan is gevaarlijk! Bij een valpartij (ongeacht de oorzaak) is er een verhoogd risico op letselschade! Bij de inschrijving ben je dan ook verplicht tot het ondertekenen van een exoneratieclausule waarmee je o.a. erkent dat circuitsport gevaarlijk is en dat je hieraan op eigen risico deelneemt.

Voorwaarden

De deelnemer is 18 jaar of ouder, minderjarigen dienen over een geldige racelicentie te beschikken. Het dragen van deugdelijke en in goede staat verkerende lederen motorkleding, schoeisel en handschoenen is verplicht. Minimaal een tweedelige leren raceoveral (waarbij beide delen over de volle lengte met een rits aan elkaar verbonden zijn) is verplicht.  Het dragen van een rugbeschermer is  verplicht. De motor moet voorzien zijn van een zo stil mogelijke (standaard) uitlaat en mag in geen geval de (voor het  circuit geldende) geluidsnorm overschrijden. Vooraf zal de motor eerst  technisch worden gekeurd. Zie volledige details in het geldende RSZ Motorsport Vrij Rijden Reglement 2020

Tijdwaarneming

Het gebruik van een transponder voor tijd- en geluidmeting is voor iedere deelnemer aan het Vrij Rijden verplicht. Rondentijden zijn zowel geprint als online beschikbaar. Het gebruik van de transponder kost €10,- per dag. Bij uitgifte van de transponder dien je als borg €100,- of je rijbewijs af te gegeven.

Inschrijven

Wie verzekerd wil zijn van deelname, kan beschikbare sessies vooraf in de webshop aankopen. Vrij Rijden sessies aankopen op de dag zelf is alleen mogelijk indien deze nog beschikbaar zijn.