fbpx

Endurance Zolder

Endurance
"4 uren van Zolder"

Op dinsdag 29 augustus 2017 staat de 4 uurs race op het Belgische Zolder op ons programma. Deze race is naast de “4 uren van Assen” het tweede Endurance evenement op de kalender voor 2017.

Klasse-indeling

Deelnemende teams kunnen worden ingedeeld in een van de volgende raceklassen:
– ENDURANCE RACE        Gemiddeld snelste rondetijd van het team sneller dan 1.56’00 min.*
– ENDURANCE SPORT      Gemiddeld snelste rondetijd van het team niet sneller dan 1.56’00 min.*
– ENDURANCE ROOKIE    Gemiddeld snelste rondetijd van het team niet sneller dan 2.02’00 min.*

De klasse-indeling van een team met ZAC rijders wordt bepaald aan de hand van de bij de ZAC bekende Ranking. Niet ZAC rijders dienen bij de inschrijving het type motorfiets en zijn / haar snelste rondetijd Assen op te geven.

Licentie

Inschrijven kan met teams bestaande uit 2, 3 of 4 rijders. Je bent reguliere ZAC rijder en in het bezit van een MON jaarlicentie 2017 of je start met een MON daglicentie 2017. Ook niet reguliere ZAC rijders kunnen met een MON daglicentie 2017 inschrijven maar op vertoon van een geldige wegracelicentie 2017 van een andere bond. En zit je niet in ons systeem? Vraag dan eerst via de mail toelating aan om te mogen starten: info@rszmotorsport.nl

Inschrijven

Inschrijven staat open voor rijders die in het bezit zijn van een geldige MON wegracelicentie 2017. Wie in het bezit is van een geldige wegracelicentie 2017 van een andere organisatie of bond, kan met een MON daglicentie deelnemen (€ 25,- zie voorwaarden “inschrijven”).

Alleen de Teammanager schrijft zich in door het versturen van een Email naar info@rszmotorsport.nl met daarin de volgende gegevens: naam team / namen rijders / één startnummer / gebruik pitbox ja / nee. Het inschrijfgeld bedraagt € 780,- per team en het gebruik van een pitbox kost € 100,- . De teammanger kan de bestelling voltooien via onze webshop.

Kwalificatie

Een team mag bestaan uit tenminste 2 rijders en maximaal 4 rijders. Ieder team heeft de beschikking over slechts één transponder. Iedere rijder van het team dient aan een van de vier kwalificatie sessies deel te nemen. Het totaal van de 4 snelste rondetijden uit de 4 kwalificatie sessies is bepalend voor de startopstelling.

Race

De snelste rijder van het team moet aan de race beginnen. In de race mag een rijder niet langer dan 33 minuten aaneengesloten op de baan zijn. Aan de 3 snelste teams van iedere klasse worden (aan iedere rijder) unieke bokalen uitgereikt!

Reglementen

De basis voor al dit raceplezier is opgesteld in het Sportief Reglement 4 UREN van ASSEN (Het Sportief Reglement Zolder volgt). De motoren, helmen en kleding dienen te voldoen aan het ZAC Technisch Reglement 2017.

Menno Jongma / Camil Rodermans / Steven Vesper

Jordy van Overeem / Lucien van Zandvoort / Wybren Wisse / Thierry van Zandvoort

Henk-Jan van der Marel / Randy Roorda / Roy Buckens / André Ploeg

Rolph Jeurissen / Wilbert Boere / Jasper van der Wind / Jack Coolen

Melvin van der Haven / Jim de Goede / Tommie Megens / Robert van Oosten

Gunter Martens / Ardy Broers / Hans Quirijns

Quincy Schoot / Kay Koemeester / Edwin van Bronkhorst / Ben von Unen

Walter vd Kraak / Yves Chaigneau / Patrick Haandrikman / Sandy Deege
Marko van Teeffelen / Christel Depature / Sibrand Komdeur

Wijnand Blonk / Eric Klein Gebbink / Peter Merkelbach

Giacomo van der Vegt / Douwe Welling / Gerrit-Jan van der Leek / Eric Granneman

Marco Hoogland / Marc Visser / Berndt van Monsjou

  • Dave Rogge

Wil je in contact komen met een van de rijders of ben je zelf een losse rijder? Mail dan even naar marthdegraaf@rsz.nl