fbpx

Endurance

Endurance

Na een periode van rust hebben wij in 2015 onze traditionele Endurance race weer op de kalender geplaats. En met succes: maar liefst 24 teams verschenen aan de start van de “4 UREN VAN ASSEN”. In 2017 hebben we het Endurance programma uitgebreid met de “4 UREN VAN ZOLDER”.

Klasse-indeling

Deelnemende teams kunnen worden ingedeeld in een van de volgende raceklassen:
– ENDURANCE RACE        Gemiddeld snelste rondetijd van het team sneller dan 1.56’00 min.*
– ENDURANCE SPORT      Gemiddeld snelste rondetijd van het team niet sneller dan 1.56’00 min.*
– ENDURANCE ROOKIE    Gemiddeld snelste rondetijd van het team niet sneller dan 2.03’00 min.*

De klasse-indeling van een team met ZAC rijders wordt bepaald aan de hand van de bij de ZAC bekende Ranking. Niet ZAC rijders dienen bij de inschrijving het type motorfiets en zijn / haar snelste rondetijd Assen op te geven.

Licentie

Inschrijven kan met teams bestaande uit 2, 3 of 4 rijders. Je bent reguliere ZAC rijder en in het bezit van een MON jaarlicentie 2017 of je start met een MON daglicentie 2017. Ook niet reguliere ZAC rijders kunnen met een MON daglicentie 2017 inschrijven maar op vertoon van een geldige wegracelicentie 2017 van een andere bond. En zit je niet in ons systeem? Vraag dan eerst via de mail toelating aan om te mogen starten: info@rszmotorsport.nl

Inschrijven

Inschrijven staat open voor rijders die in het bezit zijn van een geldige MON wegracelicentie 2017. Wie in het bezit is van een geldige wegracelicentie 2017 van een andere organisatie of bond, kan met een MON daglicentie deelnemen (€ 25,- zie voorwaarden “inschrijven”).

Alleen de Teammanager schrijft zich in door het versturen van een Email naar info@rszmotorsport.nl met daarin de volgende gegevens: naam team / namen rijders / één startnummer / gebruik pitbox ja / nee.

Kwalificatie

Een team mag bestaan uit tenminste 2 rijders en maximaal 4 rijders. Ieder team heeft de beschikking over slechts één transponder. Iedere rijder van het team dient aan een van de vier kwalificatie sessies deel te nemen. Het totaal van de 4 snelste rondetijden uit de 4 kwalificatie sessies is bepalend voor de startopstelling.

Race

De snelste rijder van het team moet aan de race beginnen. In de race mag een rijder niet langer dan 30 minuten + 1 ronde aaneengesloten op de baan zijn. Aan de 3 snelste teams van iedere klasse worden (aan iedere rijder) unieke bokalen uitgereikt!

Reglementen

De basis voor al dit raceplezier is opgesteld in het Sportief Reglement 4 UREN van ASSEN. De motoren, helmen en kleding dienen te voldoen aan het ZAC Technisch Reglement 2017.