fbpx

Info ZAC Races

Zomer Avond Competitie

Coureurs aangeboden

Ruim 20 jaar geleden namen vele honderden motorrijders (jaar in, jaar uit) deel aan de populaire T.O.M.S cursussen op het Circuit Park Zandvoort. Er ontstond een enorme kweekvijver van potentiële motorcoureurs met een dringende behoefte aan een betaalbaar vervolg. Sinds 1995 werd daarin voorzien met de komst van de Zomer Avond Competitie Motorraces.

Zomer Avond Competitie

Het doel: tijdens zwoele zomeravonden even ontspannen op de motor naar het circuit. Om vervolgens samen met vrienden deel te nemen aan een paar vriendschappelijke wedstrijden. Een goede sfeer op de paddock, samen door de bocht dus volop raceplezier en dat tegen lage kosten! Initiator Huub Vermeulen ontving voor deze succesformule en zijn onuitputtelijke inzet om auto- & motorsport in Nederland mogelijk te maken, een welverdiende Koninklijke onderscheiding, geweldig toch?

RSZ Motorsport

Al na een paar jaar groeide de ZAC uit zijn jasje. Korte zomeravonden werden ingeruild voor hele dagprogramma’s. Naast vele maandagen op Zandvoort kwamen er ook races op Assen en Zolder. Inmiddels is het beroemde TT Circuit het platform voor organisatie van onze vele activiteiten: 2 The Experience motor trainingen, de TOMS wegracecursus, Vrij Rijden Track Days, de Zomer Avond Competitie sprintraces en natuurlijk de jaarlijkse 4 uurs Endurance-race die deel uitmaakt van de North-West Endurance Cup!

Aangesloten bij MON

Rijden, trainen of racen op een afgesloten circuit is niet zonder enig gevaar. Want wie betrokken raakt bij een ongeval (ongeacht de oorzaak) loopt verhoogd risico op letselschade. Het idee dat je goed verzekerd bent, is voor zowel organisator als deelnemer van grote waarde. Daarom is RSZ Motorsport aangesloten bij Motorsport Organisatie Nederland (MON). De MON is sinds de jaren ’70 actief en voornamelijk gericht op de breedtesport. Vele motorsport disciplines zijn inmiddels bij de MON aangesloten: motorcross, ijsrace, grasbaan, Off Road, Super Moto, Zijspan, Classic Racing en nu ook de wedstrijden van de ZAC. Meer informatie over de MON lees je op hun website: http://mon.nl/