fbpx

Endurance

Het plezier van Endurance

Samen met je bevriende racemaatjes een wedstrijd rijden. Een teamprestatie, verbroedering, gezelligheid, het mooiste event van het jaar… Ook in 2021 staat de “Van Uitert 4 Uren van Assen” Endurance race op de kalender en wel op maandag 16 augustus 2021. De voorgaande edities waren met maximaal 41 beschikbare startplaatsen uitverkocht en ook nu staan de teams alweer te trappelen om aan het gezelligste event van het jaar mee te doen!

Deelnemende teams kunnen worden ingedeeld in een van de volgende raceklassen:
Euro Cup Pro:     Gemiddeld rondetijd van het team sneller dan 1.52’00 min.
Euro Cup Sport: Gemiddeld rondetijd van het team niet sneller dan 1.52’00 min.
Euro Cup Light:  Gemiddeld rondetijd van het team niet sneller dan 1.58’00 min.

De klasse-indeling van een team bestaande uit ZAC rijders, wordt bepaald aan de hand van de laatste versie van de ZAC Ranking. Niet ZAC rijders dienen bij de inschrijving het type motorfiets en zijn / haar snelste rondetijd Assen op te geven.

Licentie & Reglement

Inschrijven kan met teams bestaande uit 2, 3 of 4 rijders. Je bent reguliere ZAC rijder en in het bezit van een MON jaarlicentie 2021 of je start met een MON daglicentie 2020. Ook niet reguliere ZAC rijders kunnen met een MON daglicentie 2021 inschrijven maar op vertoon van een geldige wegracelicentie 2021 van een andere bond. En zit je niet in ons systeem? Vraag dan eerst via de mail toelating aan om te mogen starten: info@rszmotorsport.nl

De basis voor al dit raceplezier is opgesteld in het Sportief Reglement 4 UREN van ASSEN 2021. De motoren, helmen en kleding dienen te voldoen aan het ZAC Technisch Reglement 2021.

Deelnemers 2021

Wil je weten welke teams en deelnemers er op maandag 16 augustus 2021 aan de start verschijnen? Klik dan op de knop hieronder