fbpx

Racecursus

TOMS Racecursus, Sprintjes & Oefenraces

Wil je bij een organisatie gaan racen, dan is een licentie of startbewijs verplicht. Om deze te bemachtigen, dien je wel een raceopleiding te volgen, zoals onze TOMS cursus. Meer dan 1800 aspirant coureurs zijn jou de afgelopen 25 jaar voor gegaan, om vervolgens wedstrijden te gaan rijden bij de populaire Zomer Avond Competitie (ZAC) motorraces! Zie jij het al voor je?

Indeling op gelijkwaardige snelheid, kleine groepjes, een vaste instructeur, persoonlijke evalueren. Zo maak je direct progressie. De theorie- en praktijklessen wisselen elkaar voortdurend af. Naast een flinke portie ideale lijn techniek gaan wij jou trainen met kijk- en stuurtechniek, je zithouding / knee down, druk- en lastenwisseling, aansturen gascontrole, remtechniek in de bochten, wedstrijdprocedures, vlagsignalen en nog veel meer!

Het dagprogramma wordt afgesloten met simuleren van korte wedstrijden. Hoe presteer jij onder druk op de startgrid? Met je cursusmaatjes vol gas richting de eerste bocht… echt wel spannend! Op sommige cursusdagen kun je de ZAC wedstrijden van zeer dichtbij volgen. Zo leer je direct de procedures en zal je inzien wat het rijden van wedstrijden bij de ZAC zo bijzonder maakt!

TOMS Certificaat, Voorwaarden & Inschrijven

Vanzelfsprekend worden jouw vaardigheden deze dag beoordeeld. Het is immers van belang dat je veilig en verantwoord van start kunt gaan. Ben je geslaagd, dan ontvang je het TOMS certificaat. Waarmee je vervolgens bij de MON (Motorsport Organisatie Nederland) of een andere organisaties een wegracelicentie kan aanvragen…

Om veilig aan de TOMS cursus deel te nemen geven wij enkele adviezen en stellen wij een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Zo draag je bijvoorbeeld leren motorkleding en beschikt je motor over een standaard uitlaat. Check vooraf het Reglement Vrij Rijden voor de exacte voorwaarden…

Let op: om mee te doen met de TOMS dien je een minimale rondetijd van 2:30 min. te kunnen rijden. Anders adviseren wij jou eerst deel te nemen aan een 2The Experience Circuittraining.

TOMS 1: Koningsdag 27 april 2021
TT Circuit Assen  €270,-  (mail naar info@rszmotorsport.nl)

TOMS 2: Hemelvaart 13 mei 2021
TT Circuit Assen* €270,-  (volgeboekt, wachtlijst)

TOMS deal: 50% KORTING

Ben je geslaagd, dan kun je nog dit seizoen van start bij de Zomer Avond Competitie! Schrijf je in voor een van de sprintwedstrijden op Assen en je ontvang (na deelname aan het event) 50% van het inschrijfgeld retour op je bankrekening! Selecteer een wedstrijddag op Zandvoort of Assen naar keuze, m.u.v. Endurance “4 Uren van Assen” en ZAC race 7+8+9 op 11 juli 2021).
Dit is een zeer aantrekkelijke ‘deal’ voor toekomstige licentiehouders: deelname aan onze TOMS racecursus (€255,-) waarna je voor circa € 115,- 1x VT, 1x QT en 2x sprintraces kunt rijden, als kennismaking aan de Zomer Avond Competitie! Doe jij mee?

Facts

• Zeer ervaren ZAC racers als instructeurs
• Groepsindeling naar snelheid
• 5 sessies theorie en 6 sessies praktijk
• Maximaal 40 deelnemers
• Inclusief sprintjes en oefenraces