fbpx

Racecursus

TOMS Racecursus

Wil je bij een organisatie gaan racen, dan is een licentie of startbewijs verplicht. Om deze te bemachtigen, dien je wel een raceopleiding te volgen, zoals onze TOMS cursus. Meer dan 1500 aspirant coureurs zijn jou de afgelopen 20 jaar voor gegaan, om vervolgens wedstrijden te gaan rijden bij de populaire Zomer Avond Competitie (ZAC) motorraces! Zie jij het al voor je?

De opleiding

Indeling op gelijkwaardige snelheid, kleine groepjes, een vaste instructeur, persoonlijke evalueren. Zo maak je direct progressie. De theorie- en praktijklessen wisselen elkaar voortdurend af. Naast een flinke portie ideale lijn techniek gaan wij jou trainen met kijk- en stuurtechniek, je zithouding / knee down, druk- en lastenwisseling, aansturen gascontrole, remtechniek in de bochten, wedstrijdprocedures, vlagsignalen en nog veel meer!

Oefenraces

Het dagprogramma wordt afgesloten met simuleren van korte wedstrijden. Hoe presteer jij onder druk op de startgrid? Met je cursusmaatjes vol gas richting de eerste bocht… echt wel spannend! Op sommige cursusdagen kun je de ZAC wedstrijden van zeer dichtbij volgen. Zo leer je direct de procedures en zal je inzien wat wedstrijdrijden bij de ZAC zo bijzonder maakt!

Facts

• Ervaren ZAC racers als instructeurs
• Groepsindeling naar snelheid
• 5 sessies theorie en 6 sessies praktijk
• Maximaal 40 deelnemers
• Inclusief sprintjes en oefenraces

TOMS Certificaat

Vanzelfsprekend worden jouw vaardigheden deze dag beoordeeld. Het is immers van belang dat je veilig en verantwoord van start kunt gaan. Ben je geslaagd, dan ontvang je het TOMS certificaat. Waarmee je vervolgens bij RSZ Motorsport of andere organisaties een wegracelicentie kan aanvragen…

Voorwaarde voor deelnemen

Om veilig aan de TOMS cursus deel te nemen geven wij enkele adviezen en stellen wij een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Zo draag je bijvoorbeeld leren motorkleding en beschikt je motor over een standaard uitlaat. Check vooraf het Reglement Vrij Rijden voor de exacte voorwaarden…

Let op: om mee te doen met de TOMS dien je een minimale rondetijd van 2:35 te kunnen rijden. Anders adviseren wij eerst deel te nemen aan een 2The Experience Circuittraining.

Kalender

TOMS deal: GRATIS wedstrijd

Ben je geslaagd, dan kun je nog dit seizoen van start bij de Zomer Avond Competitie! Schrijf je in voor een van de sprintwedstrijden op Assen en ontvang (na deelname aan het event) je inschrijfgeld retour op je bankrekening!  (*deelname in 2020 aan een wedstrijddag op Assen naar keuze). Dit is de perfecte ‘deal’ van onze TOMS racecursus inclusief 2 sprinraces, als ideale kennismaking aan RSZ Motorsport! Doe jij mee?